Machine Control ApS

Specialister i tilstandsbaseret vedligehold

Rådgivning

Vi har arbejdet med rådgivning og praktisk udførsel af opgaver omkring roterende maskiner, lejer, vibrationsmåling, troubleshooting, afbalancering og opretning i mere end 25 år. Vi har en stor og bred erfaring, som vi kan trække på, når vi skal troubleshoote og eventuelt efterfølgende ombygge en maskine, hvis der er problemer med den. Samtidig kan vi rådgive omkring lejer og smøring.

Rådgivning – maskiner

Når vi foretager vibrationsmålinger lægger vi samtidig mærke til, om der er noget, som tyder på en uhensigtsmæssig drift eller konstruktion, samt hvor der måske er mulighed for at optimere maskinen med andre lejer, tætninger eller smøremidler. Det kan også være, at det kræver en lidt større ombygning for at komme problemet med maskinen til livs.

Rådgivning – smøring

Gennem vores mangeårige virke indenfor industri og kraftværkssektor, har vi erfaret, at havarier på roterende maskiner meget ofte skyldes forkert smøring. Det kan være alt fra for lille – el. for stor fedtmængde, forkerte intervaller og uhensigtsmæssigt valg af smøremiddel.

Vi har mange års erfaring med rådgivning om smøring både med fedt og oliesmurte maskiner. Vi har gennemgået flere virksomhedes smøreprogram lavet dokumentation og opdateret deres smørerutiner.

Der er en del virksomheder, som ikke har tilstrækkeligt styr på deres smøring, og det fører til for tidlige havarier på deres maskiner. Derfor er der meget at spare ved at få dokumenteret og opdateret smørerutinerne. Dette skal man huske, når man er i gang med at optimere sit produktionsapparat, så man ikke får ubehagelige oplevelser med lejehavari og uplanlagte stop.

Hvis I har en opgave, så ring eller send os en mail, så ser vi på det og giver jer et uforpligtende tilbud.